Şehriye Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Şehriye Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:57

Şehriye Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı şehriye,
• 3 su bardağı sıcak su,
• 3 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 tatlı kaşığı tuz.


Tarif

Şehriyeleri yağda 10 dk kavurun. Üzerine sıcak suyu koyup 15 dk.pişirin. Tuzunu ilave ettikten sonra orta ateşte suyunu çektikten sonra ocaktan alın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön