Sosisli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Sosisli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:56

Sosisli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 3 bardak baldo pirinç
• 5 adet Keskinoğlu piliç sosis
• 100 gr mantar
• 1 büyük havuç
• 2-3 tane yeşil soğan
• 4 adet Keskinoğlu yumurta
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 çay bardağı süt
• 100 gr. otlu peynir
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Pirinci yıkayıp ısladıktan sonra bir tencerede haşlayın. Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Mantarı iyice temizledikten sonra kuşbaşı olacak şekilde doğrayın. Suyunu çekince kuşbaşı doğranmış mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha pişirin. Başka bir kapta sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın ve tavaya ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Üstüne daha önce haşlamış olduğunuz pirinci ve peyniri de ilave ettikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön