Simit Aşı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Simit Aşı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:56

Simit Aşı
Pilavlar

Malzemeler
• 2 su bardağı su,
• 1 su bardağı simit,
• 1 yemek kaşığı tuz,
• 1 yemek kaşığı karabiber,
• 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
• 2 baş doğranmış soğan,
• 1/2 su bardağı sıvı yağ.

Tarif

Ince ince doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Kavrulduktan sonra salça, tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Sonra kaynayan karışıma simit (ince bulgur) ilave edilir. Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır. Bir tavada yağ ısıtılır, içine kırmızıbiber konulur. Yağ ve kırmızıbiber karışımı yemeğin üzerine dökülür. Istenildiği kadar karabiber de eklendikten sonra yemek servise hazırdır.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön