1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:54
gönderen GökkUşAgI
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 2 su bardağı arpa şehriye
• 2 adet sivri biber
• 2 adet kırmızı biber
• 1 adet pırasa
• 1 adet kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 4 su bardağı su

Tarif

Küçük doğranmış soğanı sıvı yağda, hafif ateşte pembeleştirin

Küp şeklinde doğranmış biberler ve pırasayı ilave edin. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra arpa şehriyeyi ekleyin. Kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. 4 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. Önce orta, sonra kısık ateşte pişirin. 20 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.