1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Pilavlar

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:53
gönderen GökkUşAgI
Pilavlar

Malzemeler
• Pilavlık Pirinç 1 kg.
• Tuz
• Et veya tavuk suyu
• Margarin


Tarif

Pirinci ayıklayın. Bir kaba koyup, üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık tuzlu su koyıın. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Nişastasını atması için birkaç kez yıkayıp süzün.
Et veya tavıık suyunu bir taşım kaynatın. Tuzunu kontrol edin.

Margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca içine süzülmüş pirinci atıp orta ateşte 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
Kavrızlmuş pirince sıcak et suyunu ilave edip karıştırın. Harli ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre 10 dakika pişirin. Ateşten alın.

Pilavı demlendirmek için tencerenin kapağını açıp ağzına yağlı kağıt koyun ve kapağı kağıdın üzerine kapatın. Pilavı bu şekilde yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir kez kanştırarak servis yapın.