1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Perde Pilav

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:52
gönderen GökkUşAgI
Perde Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• Keklik eti
• Pirinç
• Tereyağı
• Yedi türlü baharat
• Tuz ve karabiber
• Badem, yoğurt, un
• Sıvıyağ yumurta

Tarif

Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavı pişirilir.

Yoğurt, yumurta, un, sıvı yag kullanarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yoğrulur, tencerenin tamamı tereyagı ile yaglanır, badem ile süslenir, açılan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanılır.

Yufka ile tencerenin agzı kapatılır. Üzeri tereyağı ile yaglanır, 30-45 dakika fırında pişirilir. Daha sonra servis yapılır.