Perde Pilav
Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:52
Perde Pilav
Pilavlar
Malzemeler
• Keklik eti
• Pirinç
• Tereyağı
• Yedi türlü baharat
• Tuz ve karabiber
• Badem, yoğurt, un
• Sıvıyağ yumurta
Tarif
Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavı pişirilir.
Yoğurt, yumurta, un, sıvı yag kullanarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yoğrulur, tencerenin tamamı tereyagı ile yaglanır, badem ile süslenir, açılan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanılır.
Yufka ile tencerenin agzı kapatılır. Üzeri tereyağı ile yaglanır, 30-45 dakika fırında pişirilir. Daha sonra servis yapılır.
Pilavlar
Malzemeler
• Keklik eti
• Pirinç
• Tereyağı
• Yedi türlü baharat
• Tuz ve karabiber
• Badem, yoğurt, un
• Sıvıyağ yumurta
Tarif
Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavı pişirilir.
Yoğurt, yumurta, un, sıvı yag kullanarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yoğrulur, tencerenin tamamı tereyagı ile yaglanır, badem ile süslenir, açılan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanılır.
Yufka ile tencerenin agzı kapatılır. Üzeri tereyağı ile yaglanır, 30-45 dakika fırında pişirilir. Daha sonra servis yapılır.