Perde Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Perde Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:52

Perde Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• Keklik eti
• Pirinç
• Tereyağı
• Yedi türlü baharat
• Tuz ve karabiber
• Badem, yoğurt, un
• Sıvıyağ yumurta

Tarif

Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavı pişirilir.

Yoğurt, yumurta, un, sıvı yag kullanarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yoğrulur, tencerenin tamamı tereyagı ile yaglanır, badem ile süslenir, açılan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanılır.

Yufka ile tencerenin agzı kapatılır. Üzeri tereyağı ile yaglanır, 30-45 dakika fırında pişirilir. Daha sonra servis yapılır.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön