Özbek Pilavı 2

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Özbek Pilavı 2

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:52

Özbek Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 150 gr. iri kıyma,
• 400 gr. pirinç,
• 100 gr. haşlanmış nohut,
• 100 gr. salça (50 gr. domates, 50 gr. biber karışık)
• Tuz, karabiber,
• 2 adet havuç,
• 1 adet orta boy kuru soğan,
• 2 adet çarliston biber,
• 250 gr. margarin yağı,
• Yeteri kadar su.

Tarif

Ayıklanmış pirinç ılık suya konur, bir yemek kaşığı tuz atılarak (5-10 dk.) ıslanmaya bırakılır. Bir tencereye et ve yağ koyarak kavrulur. Hafif kavrulduktan sonra havuç, soğan ve biber ince bir şekilde doğranıp ete ilave edilir. 5 dk. kavrulduktan sonra ıslanmış pirinç, yıkanıp süzgece boşaltılır. Kavrulmakta olan ete ve havuca pirinç ve haşlanmış nohut ilave edilir,

5 dk. kavrulduktan sonra salça ve kaynamış et suyu ilave edilir. Kapağın altına yağlı kağıt koyarak kapatılır. 10 dk. sonra servise sunulur.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön