1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Nohutlu-Şehriyeli Bulgur Pilavı

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:50
gönderen GökkUşAgI
Nohutlu-Şehriyeli Bulgur Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı pilavlık bulgur
• 3 çorba kaşığı tel şehriye
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 2 su bardağı sıcak su Tuz,
• Karabiber, Nane

Tarif

Tencereye yağı koyup, şehriyeleri 2 dk. Pişirip bulguru ekleyin ve kavurun. Tuzu, baharatları, haşlanmış nohutları ilave edip sıcak su ekleyin ve tencere kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dk. Kadar pişirin. 10 dk. Süreyle demlenmeye bırakın.