Nohutlu-Şehriyeli Bulgur Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Nohutlu-Şehriyeli Bulgur Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:50

Nohutlu-Şehriyeli Bulgur Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı pilavlık bulgur
• 3 çorba kaşığı tel şehriye
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 2 çorba kaşığı tereyağ
• 2 su bardağı sıcak su Tuz,
• Karabiber, Nane

Tarif

Tencereye yağı koyup, şehriyeleri 2 dk. Pişirip bulguru ekleyin ve kavurun. Tuzu, baharatları, haşlanmış nohutları ilave edip sıcak su ekleyin ve tencere kapağını kapatın. Kısık ateşte 20 dk. Kadar pişirin. 10 dk. Süreyle demlenmeye bırakın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön