Midyeli Pilav
Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:49
Midyeli Pilav
Pilavlar
Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 1 bardak zeytinyağı
• 3 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 50 adet temizlenmiş midye içi
• 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
• Tuz, karabiber, tarçın
Tarif
1. Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın. Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin. Soğuk olarak servis yapın.
Pilavlar
Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 1 bardak zeytinyağı
• 3 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 50 adet temizlenmiş midye içi
• 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
• Tuz, karabiber, tarçın
Tarif
1. Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın. Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin. Soğuk olarak servis yapın.