Midyeli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Midyeli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:49

Midyeli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 1 bardak zeytinyağı
• 3 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 50 adet temizlenmiş midye içi
• 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
• Tuz, karabiber, tarçın

Tarif

1. Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın. Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin. Soğuk olarak servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön