Mısırlı Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Mısırlı Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:49

Mısırlı Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı Mısır Tanesi
• 1 su bardağı Pirinç
• 1 çorba kaşığı Tereyağ
• 2 su bardağı Su

Tarif

Bir tencereye tereyağı ve arzu edilirse bir miktar zeytinyağı koyup kızdırın. Yıkanmış pirinçleri yağda kavurun. Pilavın tuzunu ilave edin. Pirinçleri kavurduktan sonra suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 10 dk. harlı ateşte 10 dk. kadar da kısık ateşte pişirin. Demlenirken konserve mısır tanelerini içine ilave edip karıştırın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön