Mercimekli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Mercimekli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:48

Mercimekli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 500 gr. mercimek,
• 500 gr. bulgur,
• 2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
• Yarım yemek kaşığı tuz,
• 1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
• Yarım su bardağı zeytinyağı,
• 2 lt. su.

Tarif

Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön