Lahanalı Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Lahanalı Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:46

Lahanalı Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 1 adet Lahana
• 1 adet Havuç
• 1 adet Dereotu
• 1 adet Soğan
• 2 su bardağı Pirinç
• Yarım su bardağı Zeytinyağ
• 1 tatlı kaşığı Şeker
• Dolmalık Fıstık, Kuş Üzümü, Tarçın
• Yenibahar, Karabiber ve Tuz

Tarif

Lahanaları haşlayıp ince ince kıyın.Pirinçleri ıslatın. Bir tencerede yağla birlikte soğanı kavurduktan sonra fıstığı, ıslatılmış pirinçleri ve baharatları karıştırın. Üzerine sıcak suyu ve kıyılmış dereotunu koyup pişirin, piştikten sonra demlenmesini bekleyip servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön