Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

İstanbul Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Istanbul Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Istanbul Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• Sade pilav (1 kg. pirinçten yapılmış)
• Safran (toz) 2 çay kaşığı
• Badem 100 gr.
• Şam Fıstığı 100 gr.
• Margarin 30 gr.
• Haşlanmış beyaz tavuk eti (küp şeklinde doğranmış) 500 gr.

Tarif

Sade pilavı tavuk suyunun içine safran ilave ederek pişirin.
Badem ve şamfıstıklannı, kabuklarını soyabilmek için, kaynar suyıin içine atıp 1 dakika suda bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirerek her ikisinin de kabuklarını soyun.

Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca bademleri atıp renkleri hafif sararıncaya kadar kavurun. Şamfistıklarmı da ilave edip her ikisini beraberce 1 dakika daha kavurmaya devam edin.

Aynı tavaya küp biçiminde doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavuklar hafifçe kızarınca tavayı ateşten alın.

Pişirdiğiniz pilavın üzerine sote edilmiş badem, şamfıstığı ve tavukları yerleştirerek 15 dakika dinlendirin. Bir kez karıştırarak servis yapın.
Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön