Işkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı)
Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:45
				
				Işkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı)
Pilavlar
Malzemeler
1. 1 Çorba kasesi haşlanmış,doğranmış dana işkembesi
2. 2 su bardağı bulgur
3. 2 çorba kaşığı tereyağı
4. Yeteri kadar et suyu (üzerini geçecek kadar )
5. Yeteri kadar tuz.karabiber,kekik
6. Isteğe göre 1 diş sarımsak pişirilirken atılabilir.
Tarif
Tereyağı tencerede eridikten sonra işkembeler atılır bir iki dakika çevrildikten sonra bulgur eklenir daha sonra et suyu eklenerek tuzu,biberi ve kekiği eklenir suyu çekildikten sonra ocaktan indirilir,üzeri gazeteyle kapatılarak demlenmeye bırakılır. Afiyetle yenir.
			Pilavlar
Malzemeler
1. 1 Çorba kasesi haşlanmış,doğranmış dana işkembesi
2. 2 su bardağı bulgur
3. 2 çorba kaşığı tereyağı
4. Yeteri kadar et suyu (üzerini geçecek kadar )
5. Yeteri kadar tuz.karabiber,kekik
6. Isteğe göre 1 diş sarımsak pişirilirken atılabilir.
Tarif
Tereyağı tencerede eridikten sonra işkembeler atılır bir iki dakika çevrildikten sonra bulgur eklenir daha sonra et suyu eklenerek tuzu,biberi ve kekiği eklenir suyu çekildikten sonra ocaktan indirilir,üzeri gazeteyle kapatılarak demlenmeye bırakılır. Afiyetle yenir.