Işkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı)

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Işkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı)

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:45

Işkembeli Tereyağlı Bulgur Pilavı (Gülsen Pilavı)
Pilavlar

Malzemeler
1. 1 Çorba kasesi haşlanmış,doğranmış dana işkembesi
2. 2 su bardağı bulgur
3. 2 çorba kaşığı tereyağı
4. Yeteri kadar et suyu (üzerini geçecek kadar )
5. Yeteri kadar tuz.karabiber,kekik
6. Isteğe göre 1 diş sarımsak pişirilirken atılabilir.

Tarif

Tereyağı tencerede eridikten sonra işkembeler atılır bir iki dakika çevrildikten sonra bulgur eklenir daha sonra et suyu eklenerek tuzu,biberi ve kekiği eklenir suyu çekildikten sonra ocaktan indirilir,üzeri gazeteyle kapatılarak demlenmeye bırakılır. Afiyetle yenir.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön