Içli Pilav 1

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Içli Pilav 1

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:43

Içli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 1 kg pirinç,
• 100 gr. çam fıstığı,
• 150 gr kuzu ciğeri,
• 4 baş soğan,
• 50 gr. kuş üzümü,
• 10 gr yeni bahar,
• 10 gr karabiber, 20 gr tuz,
• 250 gr margarin,
• 50 gr badem içi(kabuksuz)
• 1 çay kaşığı toz tarçın, Su.

Tarif

Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur. Ince doğranmış ciğerle, kuş üzümü ve baharatlar (yeni bahar, karabiber, tarçın) ilave edilerek 1 kg. su konur. Ayrı bir tencerede 200 gr. margarin ile pirinç kavrulur ve kavrulan bu pirinç diğer tencereye ilave edilir, 10 dakika kısık ateşte bekletilip servise sunulur.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön