Hindili Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Hindili Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:42

Hindili Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 1 küçük hindi
• 1 kg pirinç
• 200 gr tereyağı
• 2 orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• 1 kahve fincanı kuşüzümü
• 1/2 bardak helva fıstığı
• Tuz- karabiber- tarçın- bahar
• 1/2 demet dereotu

Tarif

1. Temizleyip yıkadığınız hindinin bacaklarını bir iple bağladıktan sonra, 50 gr yağın içinde çevire çevire pembe renkte kızartın. Ayıklanmış ve yıkanmış soğanları dörde bölüp içine atın. Soğanlar da sararınca, domates salçası ve yeterince sıcak su ve tuz katarak pişirin.

2. Pirinci sıcak suda bekletip suyunu süzdürün ve kalan yağın içinde fıstıkla beraber 10 dk kavurun. Tuz ve 1,5 lt sıcak su, yıkanmış kuşüzümü, fındık büyüklüğünde doğranmış hindinin katısı ve ciğeriyle tuz ve baharat katıp suyunu çekinceye dek pişirin; yarım saat demlendirin. Kıyılmış dereotu serpin.

3. Büyük bir servis tabağına veya tepsiye önce pilavı boşaltın. Hindinin kemiklerini çıkartın ve irice parçalara bölerek pilavın ortasına yerleştirin. Ya da hindiyi bütün olarak ortasına koyup servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön