Havuçlu Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Havuçlu Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:41

Havuçlu Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 3 yemek kaşığı margarin
• 3 su bardağı pirinç
• 4 1/2 su bardagi tavuk suyu
• 1 adet sivri biber
• tuz-karabiber
Harcı:
• 2 adet havuç
• 1 yemek kaşığı margarin
• 1 tatlı kaşığı. Fesleğen

Tarif

Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince doğrayın.

Havucun kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.

Pirinçleri ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk suyun altında ,pirinçlerin nişastası gidene kadar yıkayın.

Yayvan bir tencerede margarin kızdırıp, içine ayıklanmış sivri biberleri ilave edip kavurun. Daha sonra içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ekleyip, pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar kavurun.

En son olarak içine tuz- karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak hiç karıştırmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirin.

Pilav pişerken küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine rendelenmiş havuçları ve fesleğini ilave edip, kavurun.

Demlenen pilavı iyice karıştırarak havalandırın .En son içine havuçlu harcı karıştırıp, pilavı servis tabağına alın.Sıcak olarak servis edin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön