Hamsili Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Hamsili Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:40

Hamsili Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 50 gr dolma fıstığı
• 50 gr tereyağı
• 2 adet soğan
• 50 gr kuş üzümü
• 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
• Yeni bahar
• Kırmızı pul biber
• 300 gr pirinç ( 2 ölçü )
• 750 gr hamsi
• Tuz.

Tarif

Tavada tereyağında fıstıkları kavurun ve içine mikserde kıydığınız soğanları katıp işlemine devam edin. Soğanlar kavrulunca ocaktan alın. Yıkadığınız üzümleri, yeni bahar, tuz, pul biber ve maydanozu bir kapta karıştırıp içine yıkayıp süzdüğünüz pirinci, soğanla fıstığı da ekleyin.

Temizlediğiniz hamsilerin bir kısmını yağladığınız tencerenin dibine ve kenarlarına düzgün bir şekilde yerleştirin.(hamsileri kağıt havlu ile kaymaması için kurulayın.).

Hazırladığınız harcı hamsilerin üzerine dökün. 2 bardak su ekleyin ve hamsilerin kalanını tencerenin en üstüne koyun 40 dakika kadar pişirin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön