Göçmen Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Göçmen Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:40

Göçmen Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 4 adet kuzu incik
• 2 su bardağı pirinç
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 4 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı nane
• Karabiber, tuz

Tarif

Eti bir tencereye koyun. 6 su bardağı su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın. Eti sudan çıkarıp bir tabağa alın.

Pirinci ayıklayıp yıkayın. 2 çay kaşığı tuz konmuş ılık suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Bir tencerede yağı eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin. Kaynamaya başladığında pirinç ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.

2-3 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. Pilav hafif suluyken ocağı kapatın. Üzerine nane ve karabiber serpin.
Pilavı ısıya dayanıklı yayvan cam bir kaba koyun. Üzerine haşlanmış etleri dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında etler kızarana kadar tutun.

Geniş bir tabağa önce pilavı koyun, üzerine incikleri yerleştirin. Ince doğranmış kırmızı ve yeşil biberle süsledikten sonra servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön