Garnitürlü Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Garnitürlü Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:39

Garnitürlü Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı pirinç,
• 1 adet patates,
• 1 adet havuç,
• 3 çorba kaşığı bezelye,
• Yarım demet maydonoz,
• 1 adet soğan,
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 1 su bardağı et suyu,
• 1 su bardağı sıcak su,
• 2 çorba kaşığı tereyağ,
• 1 çay kaşığı nane, tuz.
BRÜKSEL LAHANA
• 200 gr. Brüksel lahanası,
• 2 diş sarımsak,
• 1 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 1 çay kaşığı tuz.

Tarif

Soğanı ve pirinci yağda kavurun.Içine konserve garnetür koyup karıştırın veya patatesi, havucu küçük küçük doğrayıp sote edin.Ardından bezelyeyi de içine koyun.En son olarakta kıyılmış maydonozu pilava koyup karıştırın.Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin.Brüksel lahanasını dalyan köftenin ve garnetürlü pilavın yanında servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön