Fıstıklı Şehriyeli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Fıstıklı Şehriyeli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:36

Fıstıklı Şehriyeli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 2 çorba kaşığı fıstık
• 2 çorba kaşığı şehriye
• 2 çorba kaşığı zeytin yağ ve tereyağ
• Tuz ve karabiber

Tarif

Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyup şehriyelerle,fıstıklarla birlikte kavurun.Yıkanmış pirinçleri ve tuzu ekleyip 5 dk. kadar kavun. Pirinçlerin üzerini geçecek seviyede su koyup 10 dk. kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön