Fırında Mercimekli Bulgur

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Fırında Mercimekli Bulgur

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:35

Fırında Mercimekli Bulgur
Pilavlar

Malzemeler
• 2 su bardağı bulgur
• 3 su bardağı et suyu
• 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
• 3 yemek kaşığı margarin
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Tuz-karabiber
Üzeri (sosu) için;
• 3 adet domates
• 2 adet taze soğan
• 1 su bardağı rende kaşar

Tarif

Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız

Yeşil mercimeği ıslatıp haşlayınız.

Taze soğanları ayıklayıp kıyınız.

Yayvan bir tencerede yağı kızdırıp kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Soğanlar pembeleşince yıkanmış bulgurları kıyılmış sarımsakları ilave edip pişirmeye devam ediniz.

En son olarak üzerine kuru naneyi, et suyunu, tuz karabiber ilave edip bulgurlar göz göz oluncaya kadar pişiriniz.

Pişen bulguru fırın kabına alıp üzerine doğranmış domatesleri, taze soğanı ve rende peyniri koyup 200 derecede pişiriniz.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön