Et Üstü Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Et Üstü Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:35

Et Üstü Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• Yarım kg. kuzu kuşbaşı,
• 2 bardak pirinç,
• 3 çorba kaşığı tereyağ,
• 2 bardak sıcak su,
• Tarçın, karanfil,
• Yenibahar, karabiber,
• Tuz.


Tarif

Bir tencerede yağı kızdırıp etleri iyice kavurun.Çok az sıcak su ilave edip ateşi kısın.Baharatları ekledikten sonra suyu koyup pişirin.Pirinçleri tuzlu suda bekletin.Pirinçleri ilave etttikten sonra suyunu çekene dek bekleyin.ve demlenmeye bırakın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön