Esmer Pirinç Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Esmer Pirinç Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:34

Esmer Pirinç Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 2 su bardağı kabuklu pirinç
• 4 su bardağı su
• 2 adet domates
• 3 adet taze soğan
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• Çok az tuz
• Üzerine nane yaprakları


Tarif

Domatesleri soyun. Blendırdan geçirip, püre yapın. 1 kaşık yağla tencereye koyun ve ocağa oturtun. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Bu arada, soğanları ince ince doğrayın. Domatese ekleyin. 1-2 dakika da soğanlarla pişirin. Pirinçleri ve çok az tuzu katın. 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ardından suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Suyunu çekene kadar pişirin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön