Ekşili Pilav
Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:34
Ekşili Pilav
Pilavlar
Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı et suyu
• 3 yemek kaşığı margarin
• 4 adet taze soğan
• 1 çay kaşığı salça
• ½ adet limon suyu
• 1 çay kaşığı safran
• 1 adet domates
• Tuz-karabiber
Tarif
Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın.
Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun.
Daha sonra içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ekleyip, kavurun.
Salça ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin.
En son olarak içine doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin.
Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Pilavlar
Malzemeler
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı et suyu
• 3 yemek kaşığı margarin
• 4 adet taze soğan
• 1 çay kaşığı salça
• ½ adet limon suyu
• 1 çay kaşığı safran
• 1 adet domates
• Tuz-karabiber
Tarif
Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın.
Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun.
Daha sonra içine ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde soğuk suyun altında nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ekleyip, kavurun.
Salça ilave edip, kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak pişirin.
En son olarak içine doğranmış domatesi, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin.
Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.