Çilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Çilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:32

Çilav
Pilavlar

Malzemeler
2 su bardağı jasmin pirinci
2 adet orta boy patates
200 gr. tereyağı
1/2 demet dereotu
300 gr. iç bakla
Tuz



Tarif

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat beklettikten sonra iyice yıkayıp, suyunu süzün.

Bir tencereye 4 su bardağı su koyup, kaynatın. Tuz ilave edin. Pirinci koyup, tencerenin kapağını açık bırakarak 7 - 8 dakika haşlayın.

Haşlanmış pirinci tel süzgece alıp, suyunu süzün. Tereyağını eritin. Kenarları yüksek bir ısıya dayanıklı cam kabın dibini ve kenarlarını yağlayın. Patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Çok ince halka şeklinde dilimleyin.

Iç baklayı kaynar suda 7 - 8 dakika haşlayın. Dilimlenmiş patatesleri kabın dibine ve kenarlarına düzgün bir şekilde dizin.

Haşlanıp suyu süzülmüş pirinci, haşlanmış iç bakla ve ince doğranmış dereotu ile karıştırın.
Hazırladığınız karışımın 1/3`ini, patateslerin üzerine yayın. Iyice bastırın. 3 - 4 çorba kaşığı tereyağını pilavın üzerine dökün. Üzerine tekrar pilav koyup, tereyağı dökün. Bu işlemi tereyağı bitene kadar tekrarlayın. En üste tereyağı dökün. Cam kabın kapağını kapatın.

Ateşin üzerine bir amyant koyun. Kabı amyantın üzerine oturtun. Önce orta sonra kısık ateşte 35 - 40 dakika, patatesler kızarıp pilav demleninceye kadar pişirin.
Çilavı, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarıp, servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön