Ciğerli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Ciğerli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:32

Ciğerli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2,5 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı çam fıstığı
• 200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri
• 1 çay bardağı kuşüzümü
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet soğan
• Yarım demet dereotu
• Tuz
• Karabiber

Tarif

2.5 su bardağı pirinçleri ayıklayıp ılık suda 20 dakika bırakın. 1 çay bardağı çam fıstığını ayıklayın. Üzümleri temizleyip 20 dakika suda bekletilin. Ciğerleri temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığını biraz pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanları ilave ederek iyice kavurun. Içine ciğerleri katıp biraz daha kavurun. Tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatın. Içine biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün. Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun.Içine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edin. Bir taşım da kaynattıktan sonra kapağı kapalı olarak fırına verin. 15-20 dakika fırında pişirdikten sonra beş dakika demlendirmeye bırakın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön