Bulgur Pilavı 1

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Bulgur Pilavı 1

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:30

Bulgur Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 1 su bardağı bulgur
• 2 domates
• 1 soğan
• 2 sivribiber
• 2 su bardağı et suyu
• 50 g tereyağı
• ½ yemek kaşığı salça
• Tuz

Tarif

Soğanları ince kıyın, tereyağında hafif kavurun, üzerine doğranmış sivribiberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domates ve salçaları ekleyin, iyice kavurun.

Et suyu ve tuzu ekleyin, su kaynadıktan sonra bulguru ilave edin. Bulgur piştikten sonra ocağı kapatın, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön