Buhara Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Buhara Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:30

Buhara Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• Sade Pilav 1 kg. pirinçten
• Kuşuzümü 75 gr.
• Şamfıstığı 250gr.
• Margarin 30 gr.
• Havuç (kazınıp küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr.


Tarif

Sade pilavı pişirin.
Pilav pişerken kuşüzümlerinin çöplerini ayıklayın. Kuşüzümlerini ılık suda 10 dakika bekletin ve süzün.

Şamfistıklarının kabuklarını soyabilmek için kaynar suyun içine atıp 1 dakika suda bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirerek kabuklannı soyun.
Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca şamfıstıklarını ilave edip 1 dakika kavurun. Havuçlan ekleyip 2 dakika beraber kavurmaya devam edin.

Kuşüzümlerini ekleyip karıştırarak tavayı ateşten alın.

Yağ kızınca tencereye pirinci katın, kanştırın ve kapağını kapatın. Ateşi kısıp pilavı yaklaşık 15 dakika pirinçler iyice suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alın.

Pişirdiğiniz pilavın üzerine sote edilmiş havuç, şamfıstığı ve kuşüzümlü karışımı yerleştirerek 15 dakika dinlendirin. Bir kez karıştırarak servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön