Brüksel Lahanalı Pilav
Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:29
Brüksel Lahanalı Pilav
Pilavlar
Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 2 bardak et suyu
• 250 gr brüksel lahanası
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tarif
1. Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin.
2. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
3. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın.
4. Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin.
Pilavlar
Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 2 bardak et suyu
• 250 gr brüksel lahanası
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tarif
1. Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin.
2. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.
3. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın.
4. Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin.