1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bezelyeli Pilav

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 09:28
gönderen GökkUşAgI
Bezelyeli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 3 kaşık tereyağı
• 3 bardak et suyu
• 1 bardak iç bezelye
• Tuz

Tarif

1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. Içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.

2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.