Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Bezelyeli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Bezelyeli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Bezelyeli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 3 kaşık tereyağı
• 3 bardak et suyu
• 1 bardak iç bezelye
• Tuz

Tarif

1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. Içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.

2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.
Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön