Bezelyeli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Bezelyeli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:28

Bezelyeli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 3 kaşık tereyağı
• 3 bardak et suyu
• 1 bardak iç bezelye
• Tuz

Tarif

1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. Içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.

2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön