Azeri Pilavı

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Azeri Pilavı

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:27

Azeri Pilavı
Pilavlar

Malzemeler
• 4 yk margarin
• 250 g. kuzu kuşbaşı
• 2 ad kuru soğan
• 4 ad kayısı
• 3 yk kuru üzüm
• 2 yk dolmalık fıstık
• 2 ad havuç
• ½ demet dereotu
• 4 ad taze soğan
• 2 sb pirinç
• 3 sb su
• Tuz-karabiber

Tarif

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın.

Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın.

Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın.

Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın.

Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın. Içine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu çekinceye kadar kavurun.

Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuz-karabiberi koyup karıştırın.

En son olarak içine kıyılmış taze soğanı-dereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.

Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön