1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Urfa Kebabı

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 10:29
gönderen GökkUşAgI
Urfa Kebabı
Kebaplar

Malzemeler
• 1-2 adet hazır pide
Kebabi:
• 1 kg koyun kıyması
• 1 yemek kaşığı zeytinyaği
• 1 büyük domates
• 1 büyük soğan
• 2 çay kaşığı tuz
• ½ çay kaşığı karabiber
• ½ çay kaşığı kirmizibiber
• 1 demet maydanoz
• 1 bardak et suyu


Tarif

• Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin. 30-40 dakika iyice yoğurun.

• Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin. Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin.
• Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın. Tabaklara dagitin. Uzerlerine sicak et suyu gezdirin. Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin. Maydanoz serpip pide üzerinde servis yapın.