Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Talaş Kebabı

Işte en lezzetli bölümlerden Kepanlar Bölümü, Içeride Yüzlerce Tarif Var. E ne Bekliyorsunuz..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Talaş Kebabı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Talaş Kebabı
Kebaplar

Malzemeler
• 45 g (3 çorba k.) Sana
• 250 g kol veya buttan kuzu eti (ufak kuşbaşı doğranmış)
• 250 g (3 adet orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
• 200 g konkase domates
• Tuz, karabiber
• 1 demet maydanoz
• 10 adet 60 g`lık hazır milföy hamuru (donmuş)
• 15 g (2 çorba k.) un
• 1 yumurtanın sarısı

Tarif

Sana`yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca kuzu etini ilave edip, sık sık karıştırarak, etler sularını bırakıp, tekrar çekinceye kadar sote edin. Soğanı ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika pişirin. Konkase domatesi ekleyin. Tuz ve biberi ilave edip, 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Tenceredeki malzemeyi bir tel süzgeçten geçirerek, pişme suyunu küçük bir kaba aktaı-ın ve maydanozu ilave edip, kanştırın. Harcı bir kenarda soğumaya bırakın.

Fırınınızı 220° C`ye getirip, ısıtın. Milföy hamurlarını hafifçe unlanmış bir tezgâhın üzerine yerleştirin. Ortalarına süzülmüş ve soğumuş harcı eşit miktarlarda koyun. Hamurun uçlarını hafifçe birbiri üzerine bindirerek bir zarf gibi kapatıp, ters çevirerek tepsiye dizin. Bir fırça ile üzerlerine hafifçe sulandırılmış çırpılmış yumunta sarısını süıün. Tepsiyi önceden 220° C`ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, talaş kebablarının üzerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika 220° C`de pişirin. Fırın sıcaklığını 170° C`ye düşürün ve kebabı 30-40 dakika daha pişirin.

Talaş kebaplarını dekoratif bir biçimde kesip, önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirin. Süzdüğünüz harç suyunu ısıtarak yanına sos olarak ilave edip, sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Kebaplar” sayfasına dön