Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Simit Kebabı 1

Işte en lezzetli bölümlerden Kepanlar Bölümü, Içeride Yüzlerce Tarif Var. E ne Bekliyorsunuz..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Simit Kebabı 1

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Simit Kebabı
Kebaplar

Malzemeler
• 650 gr. kıyma,
• 200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit,
• 85 gr. çam fıstığı,
• 20 gr. dövülmüş sarımsak,
30 gr. rendelenmiş k. soğan, Tuz 2 bağ maydanoz, 15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber, • 15 gr. ıslanmış pul biber, • 50 gr. fıstık içi, • 5 gr. rendelenmiş kaşar P.

Tarif

Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.


Simit Kebabı
Kebaplar

Malzemeler
• 650 gr. kıyma,
• 200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit,
• 85 gr. çam fıstığı,
• 20 gr. dövülmüş sarımsak,
30 gr. rendelenmiş k. soğan, Tuz 2 bağ maydanoz, 15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber, • 15 gr. ıslanmış pul biber, • 50 gr. fıstık içi, • 5 gr. rendelenmiş kaşar P.

Tarif

Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.
Cevapla

“Kebaplar” sayfasına dön