Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hünkar Kebapı

Işte en lezzetli bölümlerden Kepanlar Bölümü, Içeride Yüzlerce Tarif Var. E ne Bekliyorsunuz..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hünkar Kebapı

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hünkar Kebapı
Kebaplar

Malzemeler
• 1 kg. kuşbaşı kuzu eti
• 1 Çorba kaşığı margarin
• 1 baş ince doğranmış iri
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı Un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 lt. su
• 2 adet orta boy domates (kabuksuz ve ince doğranmış)
• 2 tatlı kaşığı
soğan
Sarımsak Sos
• Baharat torbası (kekik, fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tane karabiber, maydonoz sapı ve kökü)

Tarif

Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ekleyin. Bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 10 dk. kavurun. Ardından soğanı koyup 2 dk. salcasını koyup 1 dk. daha kavurun, karışıma unu ekleyin. Iyice karıştırıp baharat torbası, tuzu ve suyuyla birlikte ağır ateşte 15 ila 20 dk. pişirin. Ayrı bir kapta Beğendi´yi de hazırlayın. Oval bir güvece etleri boşaltın, etin yarı seviyesine kadar salçasını koyun. Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini dizin. Sonra üzerine beğendiyi dökerek fırına sürün. 5 ila 6 dk. fırında kaynatmadan bekletip çıkarın. Üzerine 2 veya 3 kaşık kızarmış tereyağı dökün. Hünkar Beğendiniz servise hazır.
Cevapla

“Kebaplar” sayfasına dön