Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Dizme Kebap

Işte en lezzetli bölümlerden Kepanlar Bölümü, Içeride Yüzlerce Tarif Var. E ne Bekliyorsunuz..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Dizme Kebap

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Dizme Kebap
Kebaplar

Malzemeler
• 200 gram kuşbaşı kuzu eti
• 500 gram patates
• 150 gram arpacık soğan
• 5 adet sivri yeşil biber
• 3 adet orta boy domates
• tuz

Tarif

Soğanı ayıklayın. Patates ve domatesleri soyup dörde bölün.

Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın. Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin.

Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin. Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin.

Ipin uçlarını bağlayıp kesin. Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın.

Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tuzla tatlandırın. Tepsinin üzerini folyo ile örtün.

Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin. Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın.
Cevapla

“Kebaplar” sayfasına dön