Bostan Kebabı

Işte en lezzetli bölümlerden Kepanlar Bölümü, Içeride Yüzlerce Tarif Var. E ne Bekliyorsunuz..
Cevapla
lord_spartakus
Isındım Buraya
Isındım Buraya
Mesajlar: 476
Kayıt: 22 Ağu 2007, 11:32
Konum: Yollardayım Daimi Yolcuyuz Bu Hayatta;)

Bostan Kebabı

Mesaj gönderen lord_spartakus »

2 orta boy patlican
1/2 kap cicek yagi

Ic Malzeme:
200 gr kuzu, kusbasi dogranmis
1 + 1/4 kap sicak su
1 kucuk sogan, piyazlama dogranmis
4 yk kub seklinde dogranmis domates, konserve
1 yk domates salcasi, 1/2 kap sicak su ile karisitirilmis
1-2 dis sarimsak, kucuk dogranmis
Tuz
Karabiber

Uzeri icin:
2 domates dilimi
1 ck kekik
1 ck pul biber

Once patlicanlarin kabuklarini seritler halinde kesin. Uzerlerine tuz serpip kenarda 20 dakika kadar bekletin. Patlicanlari yikayin ve kagit havlu ile kurulayin. Cicek yagini tavaya koyun. Yag isininca patlicanlarin her yanini yakmadan kizartin. Firinda pisirmek uzere, pyrex veya kucuk boy bir tepsiye koyun. Bir taraflarindan uzunlamasina bicak ucu ile uclarina ulasmayacak sekilde kesin. Tatli kasigi yardimi ile icindeki cekirdekleri cikartin. Parcalanmamasina dikkat edin.

Bu arada kuzu etini kendi suyu ile yag ilave etmeden pisirin. Suyunu cektikten sonra 1 kap sicak su ilave edin, etler yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Uzerine 1 kap sicak su ile birlikte geri kalan butun malzemeyi ekleyin. Tencerenin kapagini yarim kapatin, orta isida 15 dakika kadar pisirin.

Yemek kasigi ile patlicanlarin iclerini esit sekilde doldurun. Patlicanlarin uzerine kekik ve pul biberi serpin, 1 er dilim domates yerlestirin. 1/4 kap sicak suyu, kenardan tepsinin icine dokun.

Firini 375 F (190 C) getirip isitin. Tepsiyi orta rafa yerlestirip 30-35 dakika kadar pisirin. Yaninda arzu ettiginiz bir pilav cesidi ile servis yapin
Cevapla

“Kebaplar” sayfasına dön