1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Kelebek Mantı

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 15:37
gönderen GökkUşAgI
Kelebek Mantı
Makarnalar

Malzemeler
• 2 fincan yeşil mercimek
• Sıvı yağ
• Kelebek ya da fiyonk makarna
• 6-7 su bardağı su
• Tuz kıyma
• Kuru ekmek
• Kırmızı biber


Tarif

Mercimek ayrı bir kapta haşlanır aynı zamandada makarna haşlanır. Mecimeğin suyu süzülür ve makarnaya ilave edilir.
Sosu üzerine ister kıyma veya kuru ekmek konulur
Kıyma yağda kavrulur ve üzerine kırmızı biber konulur ve makarnanın üzerine konulur veya kuru ekmekler yağda kızartılır üzerine salça veya kırmızı biber konularak makarnaların üzerinde servis yapılır.