Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Jambonlu Fetucini

Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Jambonlu Fetucini

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Jambonlu Fetucini
Makarnalar

Malzemeler
• 150 gr. fetucini
• 2 su bardağı dolusu brokoli yada karnıbahar çiçeği
• 1 su bardağı doğranmış taze mantar
• 1 su bardağı yağsız süt
• 2 tatlı kaşığı mısır unu
• 2 çay kaşığı hardal
• 1/2 su bardağı rende çedar peyniri
• 150 gr. ince şeritler halinde kesilmiş jambon (1 su bardağı kadar)
• Tuz, karabiber

Tarif

Fetuciniyi pakettinde tarif edildiği şekilde fakat yağ ve tuz koymadan haşlayın. Pişince suyunu bir tencereye süzün.

Mantar ve brokolileri bu suyun içinde 8-9 dakika haşlayıp, süzün.

Aynı suyun içine jambonları koyup haşlayın.

Bir kasede süt, mısır unu, hardal, tuz ve biberi karıştıp haşlanmış sebzelerin üzerine dökün. Hepsini birlikte suyu koyulaşana dek pişirip üzerine peynirleri ekleyin. Karıştırarak eritin.

Haşlanan jambonları sebzelerle karıştırıp fetucininin üzerine dökün. Karıştırıp servis yapın.
Cevapla

“Makarnalar” sayfasına dön