1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Akdeniz Usulü Makarna

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 15:16
gönderen GökkUşAgI
Akdeniz Usulü Makarna
Makarnalar

Malzemeler
• 1 paket makarna
• 1 yk. Zeytinyağ
• 1 tk.tuz
• 2 yk. margarin
sosu için:
• 3 yk margarin
• 300 g kıyma
• 2 ad. Kuru soğan
• 2 ad.domates
• 1 tk. Fesleğen
• 1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
• tuz-karabiber

Tarif

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

Derin bir tencerenin içine bol su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu ve makarnayı ilave edip 8-10 dakika arası makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Haşlanmış makarnayı soğuk sudan geçirmeden Sana yağı ile yağlayıp sıcakta tutun.

Sosu için: Yayvan bir tavada margarini kızdırıp, içine kıymayı ilave edip kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar orta ateşte kıymayı kavurun.

Kıyma kavrulduktan sonra içine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ve fesleğeni ilave edip soğanlar pembeleşince kadar kavurun.

En son olarak içine küp doğranmış domatesleri, tuz-karabiberi ilave edip harcı bir taşım pişirin.

Sıcakta beklettiğiniz makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip sıcak olarak servis edin.