Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

FETTUCINE ALFREDO SOSLU  MAKARNA TARIFI

Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

FETTUCINE ALFREDO SOSLU  MAKARNA TARIFI

Mesaj gönderen deniz gözlü »

FETTUCINE ALFREDO SOSLU  MAKARNA TARIFI
MAKARNA HAZIRLIK MALZEMELERI;
1 Paket Fettucine makarna 500gr
2,5 su bardağı Süt Kreması
3 Yemek kaşıgı Tereyağ
200 gr Tavuk göğsü
100 gr Mantar (konserve dilim mantarda olur)
Bir tutam feslegen (kuru yada Taze)
3 Diş Sarımsak (2 tatlı kaşıgı toz sarımsak)
2 Yemek kaşıgı sıvıyağ
100 gr Rende parmesan peyniri
Karabiber
Tuz
       Makarnanızı haşlamak için tencereye su, 2 Kaşık sıvıyağ ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan makarna suyuna fettucine  makarnanızı ilave edin. 14-16 Dakika haşlanan makarnanın suyunu süzün. Soğuk Su?dan az geçirip hamurlaşmasını önleyin.
       Tavukgöğsünü küp olarak doğrayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Sarımsakları soyup Püre haline getirin.
       Büyükçe bir tavada Tereyağı eritip doğranmış tavukları ilave ederek soteleyin.20 dakika tavuklar sotelendikten sonra doğranmış mantarları ekleyin.  10 dakika da mantarlarla pişirerek, sarımsakları da ilave edin. 1-2 dakika daha soteleyip süt kremayı ekleyin. Süt kreması köpürünce rende parmesan peynirinin yarısını, fesleğen, karabiber ve tuzu ilave edin. 1 Dakika sonra makarnasını ekleyerek karıştırın.
       Makarnanız krema sosunu emince ocaktan alarak tabaklara servis yapın. Rende permasan peynirin diğer yarısını tabaklardaki makarnanızın üzerine serptiğinizde işte fettucino alfredo soslu makarnanız hazır. Afiyet olsun.
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Mesaj gönderen deniz gözlü »

3 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gram kültür mantarı
1 diş sarımsak
500 gram şekilli erişte makarna
2 kutu krema
Tercihen parmesan veya rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Fettucini soslu alfredo tarifi hazırlanışı:
Zeytinyağında ufak doğranmış mantarları, el presinden geçirilmiş sarmısakları beraberce sote ediniz.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Büyük bir tencerede bolca su kaynatın.
Kaynayınca içine iki çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun.
Makarnaları kaynamakta olan suya dökün ve arada bir karıştırın.
Pişirme süresi azami 12 dakikadır.
Pişen makarmaların yarı suyunu süzün ve bir bardak soğuk su ilave ederek kapalı bir tencerede makarnaları 3-5 dakika demlendirin.
Arada bir yapışmaması için karıştırın.
Asla soğuk sudan geçirmeyin.
Hatta makarnaları içinde ½ bardak su kalacak şekilde süzün.
Bu haldeki makarnaya hazırlanmış sarımsaklı mantarları ekleyip iyice karıştırın.
Iki kutu kremayı yenecek sıcaklığa gelmiş makarnanın üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine rende peynir dökün.
Cevapla

“Makarnalar” sayfasına dön