1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Pestolu tagliatelle
Gönderilme zamanı: 15 Ara 2014, 03:07
gönderen deniz gözlü
Pesto sos
1 demet fesleğen
3-4 dis sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı kaju fıstığı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı çok kolay, bütün malzemeler rondoya atılır ve püre haline getirilir..
Makarnayı haşladıktan sonra ,baska bir kabın icinde 1 paket kremayi ve pesto sosu karistirip ekliyoruz.
Servis yaparken tercihe göre permesan ve karabiber eklenebilir..
Afiyetler olsun 
Gönderilme zamanı: 15 Ara 2014, 03:16
gönderen deniz gözlü
Malzemeler
? 1/2 paket spagetti makarna
Pesto Sos Için
? ½ çay bardağı zeytinyağı
? 4 diş sarımsak
? 2 yemek kaşığı çam fıstığı ( dolmalık fıstık)
? 4 yemek kaşığı mozerella peynir rendesi
? 3 yemek kaşığı kuru fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen
? 100 ml. sıvı krema
Yapılışı
1. Krema hariç diğer malzemeleri doğrayıcıya koyun ve ezilmelerini sağlayın.
2. Malzemeyi sos tavasına alın ve krema ekleyip 1 dk. kısık ateşte çevirin.
3. Soğutmadan, tabağa alınmış spagettinin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Notlar
? Arzu ederseniz mozarella peyniri yerine 3 yemek kaşığı kaşar rendesi + 1 yemek kaşığı tulum peyniri kullanabilirsiniz.
? Eğer taze fesleğen konacaksa, rondodan geçirmek yerine, elde ince doğrayıp sosa katılmalıdır, rondoda ezilince acılık olabilir.
Gönderilme zamanı: 15 Ara 2014, 03:21
gönderen deniz gözlü
1 paket kalın spagetti makarna 2 dal taze fesleğen 2 dal taze nane 1 çay bardağı çekilmiş badem 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı dolmalık fıstık 7 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri TuzSüslemek için
Bir kaç iri fesleğen yaprağı 1 kahve fincanı file badem
Istanbul Doors Restaurant Group?a ait Mama Pizzeria- Bar şefi Nejdet Tunca; leziz bir makarna olan Caserecci Pesto Rosso?yu sizler için anlatıyor.
Pesto soslu makarna hazırlanışı
Pesto soslu makarna:
Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan makarnalara harika bir örnek...
Sarımsakları soyun. Fesleğen ve nane yapraklarını temizleyip robota alın. Zeytinyağı, badem, rendelenmiş li mon kabuğu, dolmalık fıstık, sarımsak, tuz ve peyniri ilave edip püre haline getirin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Pesto sosunu ekleyip hızlı bir şekilde harmanlayın.
Süslemek için ayırdığınız iri fesleğen yapraklarını yağlanmış teflon tavada kızartın. Makarnayı servis tabağına alıp fesleğen yaprakları ve bademle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Pesto soslu makarna artık hazır, afiyet olsun.