1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Kremalı Mantarlı Makarna

Gönderilme zamanı: 08 Oca 2009, 16:54
gönderen tatlı cadı
Resim Malzemeler


8-10 Adet Mantar
7-8 Yemek Kaşığı Krema
1/2 Paket Makarna
Tuz, Taze Nane, Reyhan
Yapılışı


Mantarları üzerindeki siyahlıklar gidene kadar iyice yıkayın, dörde bölün.
Bir tavada, biraz zeytinyağ ile pişirin. Bu sırada saldığı suyu kaşıkla alın kısa bir süre kendi yağı ile kızartın.
Kremayı (ben göz kararı koydum ama yukarıda verdiğim ölçü kadar olduğunu düşünüyorum, siz zevkinize göre krema miktarını arttırabilirsiniz.) ekleyin ve 30 sn. kadar kaynatıp altını kapatın. 3-4 yaprak taze nane ve 2 yaprak reyhanı küçük küçük doğrayıp sosa ekleyin.
Makarnayı, içine biraz zeytinyağ, tuz ve bulyon eklediğiniz suda haşlayın, süzün. Her zaman yaptığınız yağ ile kavurma işlemini çok az bir miktar ayçiçek yağı ile yapın, krema ekleyince çok yağlı bir makarna oluyor.
Makarnanın altını kapatın ve sosu ekleyip, karıştırın.
Not 1: Taze iken nefis oluyor ama ben ertesi gün mikrodalgada ısıtıp yedim, tadı hala çok güzeldi.
Not 2: Reyhan, (Fesleğen) benim evde genellikle eksik etmediğim nefis bir tat. Marketlerde, maydanoz, dereotu ve taze nane ile birlikte satılıyor. Salataların içinde nefis oluyor, makarnaya da çok yakıştı, denemelerim devam edecek:)